2016. augusztus 5., péntek

Mathilde Bonetti: Love Factor

Történet:
Estellának egyetlen álma van: énekesnő szeretne lenni. Apja azonban célja elérésében nem támogatja, zeneművészeti helyett is inkább nyelvi középiskolába járatta. De most, hogy nagykorú lett, és leérettségizett, ráébred arra, ha boldog akar lenni, a saját útját kell járnia. Az első lépés a meghallgatás az egyik legismertebb zenei vetélkedőn. Estella a tehetségkutató versenyen nemcsak megcsillogtathatja énektudását, de talán az igaz szerelem is rátalál…

Erről a könyvről nem igazán lehet mit mondani. Teljesen olyan, mint az összes társa a műfajában.
Adott a főszereplő lány Estella, aki egész életében nem sok vizet zavart, gyönyörű hangja van. A legjobb barátnője a tudta nélkül benevezi a zenei vetélkedőre, ahol Estella megismerkedik Valeriával akinek természetesen modell alakja van, vörös haja, és  nem vonakodik bevetni bájait a céljai elérése érdekében. Keresztbe akar tenni a főhősünknek,ezért leönti kólával *húha*. A többi énekes nem is kap nagy hangsúlyt, szinte az egész műsor a kettejük párviadaláról szól. Az egyetlen színfoltja a könyvnek Laura volt az altszaxofonjával, akinek tetszett a "drágázása" és az egész személyisége, illetve Borisz sem volt annyira borzasztó a tetovált gyíkjával, és a zongorájával.
Estella viszont idegesített. Nem is kicsit. Ki az, aki nem tudja, hogy mit jelent az hogy lúzer?! Amikor bejelölte egy srác facebookon akkor ő már oda-vissza volt tőle. Vagy például a meghallgatásra úgy ment el, hogy nem készült dallal. Nem készült! Mert azt hitte, hogy neki ott adnak! Akkor én ott tartottam, hogy a saját könyvével fogom fejen csapkodni Estellát.
Gyors kis olvasmány, nincs benne semmi csavar, meglepetés, számítani lehet a dolgokra, szinte oda se kellett figyelni rá. Semmi karakterfejlődés nem tapasztalható azon kívül, hogy Estella megtanul kommunikálni a fiúkkal (és ezzel körülbelül az életcélja teljesült). A befejezést kicsit összecsapottnak éreztem, nem volt semmi lezárása, simán csak úgy hirtelen vége lett.
 Egyszeri olvasásnak nem annyira borzalmas, végső soron kikapcsol, tehát egy nyaralás alkalmával elmegy, de semmi különleges nincs benne.
Ennyi. Tudom, siralmas, de minden további szó leírása csak billentyűzetkoptatás.

Értékelés: 2,5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése